BLOG'AS

Prekės ženklas, kaina, pakuotė, sudėtis... Ką reikia žinoti renkantis kosmetiką?
lapkričio 02, 2022 0 Komentaras

Prekės ženklas, kaina, pakuotė, sudėtis... Ką reikia žinoti renkantis kosmetiką?

Kiekvieną dieną dauguma naudoja kosmetiką, priklausomai nuo amžiaus ir lyties. Ar kosmetikos nauda tikrai tik teigiama? Ar atpažįstamas prekės ženklas visada bus „draugiškas“ mūsų odai? Kokį vaidmenį pakuotė atlieka kosmetikoje? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus pateikia latvių kosmetikos prekės ženklo GMT BEAUTY kosmetikos gamybos vadovas Jānis Graudiņš.

Kas leidžiama ir kas draudžiama, arba „protingas“ pirkėjo pasirinkimas

Europos Sąjungoje (ES) galioja teisės aktai, kurie stebi ir reguliuoja kosmetikos priemonių judėjimą. Draudžiamos žaliavos, kurių negalima naudoti kosmetikoje, yra tiksliai apibrėžtos. Tačiau yra keletas leistinų medžiagų, kurios nėra tokios „nekaltos“ ir šiuolaikinėje XXI amžiaus kosmetikoje neturėtų būti.

Dabartinė sistema Europoje neužtikrina, kad rinka būtų visiškai apsaugota nuo žemos kokybės ir kartais net pavojingos kosmetikos prekybos. Ši atsakomybė tenka pačiam pirkėjui - kur ir ką jis perka.

Leidžiama - kenksminga

Kosmetikoje naudojamos cheminės medžiagos tiriamos vis daugiau, o šių tyrimų rezultatai nėra labai džiuginantys. Įprastuose kosmetikos gaminiuose yra daugiau nei 1000 leistinų medžiagų, kurios taip pat yra kenksmingos. Ilgą laiką jas naudojant, organizme susidaro „sankaupos“ ir paveikia reprodukcinę sveikatą, sukelia hormoninius pokyčius, vystymosi sutrikimus ir kitus pavojus sveikatai.

Dauguma esate girdėję, kad parabenai, silikonai, natrio laurilsulfatas (SLS), polietilenglikoliai (PEG), chloro junginiai ir kitos medžiagos kelia pavojų sveikatai, tačiau šios sudedamosios dalys nėra draudžiamos kosmetikoje. Nors šiais laikais praktiškai visoms cheminėms žaliavoms buvo rasti nauji, natūralūs, aplinkai nekenksmingi pakaitalai šiuolaikiniais metodais- biotechnologija, fermentacija ir kt.- gerai žinomos ir didelės tradicinės kosmetikos pramonės įmonės ir toliau naudoja šias pasenusias, nedraugiškas medžiagas, žaliavos. Tradicinės kosmetikos gamyba ekonomiškai naudinga - cheminio apdirbimo žaliavos pigios, technologinis procesas paprastas, o gamybos būdai „perdirbami“. Naudojant senas, pažįstamas žaliavas, „neišsilavinusiam“ klientui suteikiama tai, ko jis nori, jausmai, prie kurio jis buvo įpratęs dešimtmečius. Deja, šios produktų formulės yra pasenusios.

Šiuolaikinės kosmetikos iššūkiai

Netrukus kosmetikos vartotojai sulauks naujienų: mikroplastiko naudojimas ES kosmetikoje bus uždraustas. Iki šiol tai buvo pagrindinė tradicinės kosmetikos bazė, todėl reikia suprasti, kad keičiantis produkto pagrindui keičiasi ir kosmetika. Kuo aukštesnė kosmetikos kokybė ir natūralumas, tuo labiau ji skirsis nuo įprastos, klasikinės, aliejaus pagrindu pagamintos kosmetikos. Kosmetika taps švaresnė. Negalite pasikliauti tik gera vizualine išvaizda ir kvapu, tai gali klaidinti.

„GMT BEAUTY prekės ženklo specialistai nuolat dirba prie naujų technologinių sprendimų. Mūsų kosmetikos sudėtis jau yra 99% natūrali, o nuo 2022 m. 100% natūrali, tai yra didelis technologinis pasiekimas. GMT visada buvo pirmaujanti kosmetikos gamybos srityje, naudodama naujausias technologijas, kad sukurtų stabilios ir ilgalaikės kokybės produktus. GMT naudojami tik natūralūs konservantai. GMT pirmoji pagamino „ateities kosmetiką“ su peptidais - naujausiomis biosintetinėmis medžiagomis, kurios molekuliniu lygiu gamina mažas ir labai aktyvias tam tikros medžiagos daleles. Taigi, galima tiksliau spręsti tam tikrą problemą, dozuoti veikliąsias medžiagas, per trumpesnį laiką gaunant geresnį ir ilgalaikį rezultatą. GMT pirmoji panaudojo beorę kosmetikos pakuotę, kuri leidžia produktą geriau išsaugoti, jis neleidžia patekti bakterijoms, užtikrinamas tikslus dozavimas.

Teigiama alternatyva arba „stebuklai“

Beveik kiekvieną dieną mokslas pristato naujoves, GMT BEAUTY savo gaminiuose naudoja tik patikrintas natūralias veikliąsias medžiagas, kurios sukurtos   pažangiausiais naujausių mokslinių pasiekimais ir kliniškai patikrintos. Daugelio medžiagų poveikis tarsi mokslinė fantastika! Tarp jų galima rasti augalinės kilmės ingredientų, kurie veikia panašiai kaip botoksas, tai natūrali alternatyva užpildams.

Šiek tiek patarimų, kurie pravers pasirenkant kosmetikos produktus. Dažniausiai pasitaikančios „nedraugiškos žaliavos“ kosmetikoje ir natūralios kosmetikos gamintojų siūloma alternatyva.

Microplastic - Akrilatai, akrilato polimerai ir t.t.

Natūraliam produkto pagrindui naudojami hidrinti aliejai, polisacharidai, natūralios dervos ir kt. Caesalpinia Spinosa guma, ksantano derva, hidrintas lecitinas, C12‑16 alkoholiai, lizolecitinas, sklerotiuminė guma, glicerilo oleatas, poliglicerilo kompozicijos.

Mineralinės alyvos (žalios naftos perdirbimo šalutinis produktas) kosmetika, kurioje yra parafino, vazelino, ceresino, petrolatumo, ciklometikono, siloksano, ciklometikono, dimetikono, gali sutrikdyti odos aprūpinimą deguonimi.

Natūralioje kosmetikoje naudojami visų rūšių augaliniai aliejai (Helianthus Annuus Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil ir kt.), sviestas (Shea sviestas, Theobroma Cacao ir kt.), Hidrinti aliejai (Coco Caprylate / Caprate, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate), Hidrintas alyvuogių aliejus, Triheptanoin).

Daugumoje tradicinių kosmetikos priemonių yra dirbtinių, chemiškai sintezuotų emulsiklių - įvairių variacijų PEG darinių (polietileno-glikolio), polietilenglikolio, butilhidroksitolueno (BHT), BHA ir kt., kurie gali būti kenksmingi aplinkai ir žmonių sveikatai. Jie yra kancerogeniški.

Natūralūs emulsikliai ir cetearilo alkoholis, kaprililo / kaprilo gliukozidas, poligliceril-10 lauratas, Babassu aliejaus poligliceril-4 esteriai, glicerilo stearatas, C15-19 alkanas (augalinis ir atsinaujinantis), kokokaprilatas / kapratas, poligliceril-6 palmitas ir t.t.

Nepageidaujami ingredientai odos ir plaukų priežiūroje - natrio laureto sulfatas (SLES), (SLS), amonio laurilsulfatas.

Natūralūs, švelnūs valikliai yra decilgliukozidas, natrio lauroilsarkozinatas, kokoso gliukozidas ir kt.

Sintetiniai konservantai - metilizotiazolinonas, metilchlorizotiazolinonas, metilparabenas ir kt. - parabenas, chloroacetamidas, chlorfenenzinas ir kt.

Natūralūs konservantai - benzilo alkoholis, benzenkarboksirūgštis, sorbo rūgštis, kalio sorbatas, citrinos rūgštis, Cymbopogon Flexuosus žolelių aliejus, tokoferolis ir kt.

Kaina ir kokybė

Kaina ne visada sutampa su kokybe ir efektyvumu. Pirma, produkto kainą lemia rinka, antra, galutinė kaina yra visos „grandinės“ veikimas, kol kosmetika pasieks parduotuvių lentynas, o už kiekvieną iš jų, žinoma, reikia susimokėti.

Tikėtina, kad kosmetika už kelis eurus neturės reikiamo kiekio kokybiškų žaliavų, todėl produktas bus nepakankamai efektyvus. Net ir labai brangi, visame pasaulyje žinomo prekės ženklo kosmetika gali nepateisinti lūkesčių. Reikėtų suprasti, kad tada pirkėjas sumoka nemažą sumą už garsų prekės ženklą, o dažnai akį traukianti pakuotė yra brangesnė nei pats produktas.

Rinkos pasiūla šiuo metu tokia plati, kad galite pasiklysti kosmetikos labirintuose, todėl, pirma, perskaitykite ingredientus produkto etiketėje, antra, pasirinkite profesionalios kosmetikos prekinį ženklą, kurį naudoja sertifikuoti kosmetikos pramonės specialistai ir gydytojai, trečia, paklauskite mūsų GMT BEAUTY specialistų patarimo. Parinks Jums tinkamiausias kosmetikos priemones, ne tik darbui bet ir naudojimui namuose!

Palikite atsiliepimą

X

GMT BEAUTY

Green meets technologies

Prisijungti su Facebook
X

GMT BEAUTY

Green meets technologies

Registruotis su Facebook
X

GMT BEAUTY

Green meets technologies

Pamiršote slaptažodį?